Despre Anxietate si Panica

Este un simplu fapt de viață, fiecare dintre noi își face griji, are preocupari, se enervează și are temeri, experiențe nefericite la un moment dat în viață. Adesea, una sau mai multe din aceste emoții se întâmplă în fiecare zi.

Știai că la un anumit grad, anxietatea este de fapt sănătoasă deoarece permite organismului să reacționeze la anumiți stimuli și ne face capabili să luăm măsuri pentru a ne îmbunătăți activitatea? Atâta timp cât sentimentul este relativ la situația sau problema curentă, este perfect normal. Cu toate acestea, atunci când anxietatea devine severă, cronică și irațională, tu ai putea avea deja o tulburare de anxietate și experiența unor episoade de atacuri de anxietate.

Simptomele comune ale unui atac de anxietate sunt:

Teama de a înebuni

Uneori, atunci când o persoană se află sub o presiune extraordinară, ea ea se poate simți ca și cum ar fi pe cale să înebunească. Acest lucru este și mai evident în timpul unui atac de anxietate. Dacă acest lucru s-a întâmplat vreodată, vreau să te asigur că există o posibilitate mica să devii cu adevărat nebun. Este mult mai probabil că nu o să devii nebun și că acest lucru este doar un simptom cu care te confrunți.

Cum pot fi atât de sigur?

Pentru că a deveni nebun nu este un act conștient și oameni care suferă de boli mintale nici măcar nu realizează asta. Din nou, dacă ai o teamă excesivă sau gânduri iraționale cu siguranță nu o să înebunești.

Uscăciunea gurii

Acesta este un alt simptom comun și este un fenomen natural în timpul unui atac de anxietate. Pentru a contracara gură uscată e suficient să iei o înghițitură de apă sau poți încerca cu o bomboană pentru a stimula productia de saliva.

Stare de agitare și frisoane

Acestea sunt două funcții necesare pe care le folosește organismal pentru a păstra temperature normală. Cand temperatura corpului scade de la limita normală, muschii se contract spasmodic, creind frecare între mușchi și țesuturi ale corpului, crescând astfel temperatura corpului. În timpul atacurilor de anxietate, agitarea și frisoanele sunt ceva obișnuit.

Palpitații

Acestea sunt, de asemenea, frecvente în timpul unui atac. Poți simți că inima nu mai bate. Acest lucru este cauzat de eliberarea de adrenalină în fluxul sanguin. Acest lucru este perfect normal și nu poate cauza deteriorarea fizică a organismului. Cu toate acestea, aceasta poate provoca disconfort și duce la simptome mai severe, dacă nu se învață cum pot fi controlate aceste atacuri.

Dureri în corp

Senzație de durere în gât, umeri, maxilar, gură și stomac, precum și durerile de cap sunt, de asemenea, comune. Atunci când organismul este în condiții de stres, de obicei parti ale corpului devin tensionate, ceea ce duce la dureri. Cel mai bun, dacă se întâmplă acest lucru, este de a încerca să te relaxezi.

Dureri în piept

Aceasta este o reacție normală a corpului la un atac de anxietate, din cauza tensiunii musculare. Uneori, durerea în piept este interpretat ca un atac de cord, dar este important să se identifice una de alta că aceasta din urmă poate fi mortală.

Dificultăți de respirație

Acesta este simptomul cel mai dureros al unui atac de anxietate. Se simte ca și cum pieptul nu se poate extinde pentru a lua nevoia de aer necesar organismului. Dacă te confrunți cu aceast simptom, există trei puncte importante care ar trebui să ți le reamintești este că nu te vei sufoca, ți se va opri respirație sau vei leșina. Acesta este un doar un simptom temporar al unui atac de anxietate.

Senzație de detașare de realitate

Acest simptom al unui atac de anxietate modifică modul în care te confrunți și în care vezi realitatea. Te face să te simți ca și cum totul in jurul tau este un vis, ceață sau ireal. Recunoscând în același timp semnele și simptomele de anxietate nu este necesar să înțelegi modul de funcționare a corpului uman, ci este nevoie de sensibilizare pe fiecare dintre simptomele și efectele pe care le pot avea atunci când acestea sunt ignorate. Te rog să fi conștient de faptul că persoane diferite manifestă simptome si comportamente diferite atunci când se confruntă cu un atac de anxietate. Intensitatea simptomelor diferă și pot apărea simptome diferite cu fiecare atac. Dacă te-a afectat ultimul atac și ai reacții după ce atacul a trecut, este important să consulți un medic, astfel încât să poți fi sigur că nu există alte condiții care stau la baza altor atacuri și pe care ar trebui să le conștientizezi. Înțelegerea anxietății este primul pas spre a controla efectul pe care îl poate avea asupra vieții tale, deci încearcă să faci tot ce poți pentru a afla totul despre cum anxietatea te poate afecta.


Andrei Andrei

3 Blog posts

Comments